Overpeinzingen en nieuwe plannen…

We (mijn wederhelft en ik) zijn druk bezig nieuwe plannen te bedenken omtrent de locatie van het high speed fotograferen. We willen eigenlijk het liefst dat het high speed gebeuren in mijn eigen ruimte gaat plaatsvinden. Bij mijn oude fotostudio was er de ruimte om veilig te schieten. Daardoor weten we hoeveel prettiger het is om die ruimte zelf te hebben, in plaats van hem elke keer te moeten huren. Tijdens een workshop is een ruimte huren nog wel een logische stap om te zetten, maar op het moment dat ik even snel iets wil testen of uitproberen, is het niet zo handig. Enerzijds door de kosten van het huren, anderzijds doordat je niet even snel kunt werken. Bij de verhuurder moet ik van tevoren aangeven wanneer ik gebruik wil maken van de ruimte. Dat is niet meer dan logisch! Alleen is even iets testen meestal een spontaan idee… Dus nu zijn we dus druk aan het overpeinzen hoe we mijn eigen fotostudio kunnen aanpassen zodat:

a. het veilig is om in te schieten zonder dat er wat beschadigd;
b. we alle rommel en vooral het vocht snel en makkelijk kunnen opruimen zonder dat het vocht mijn laminaatvloer aantast en
c. mijn studio er op het moment dat we niet met high speed fotografie bezig zijn er nog gewoon netjes uitziet.

Op dit moment denken we punt a. en punt c. wel op te kunnen lossen. Punt b. daarentegen geeft meer problemen.
Tijdens de eerste workshop high speed fotografie heb ik van één van mijn cursisten de tip gekregen om zaagsel te gebruiken voor de absorptie. Dat leek ons een goed plan, temeer daar we daar hoogstwaarschijnlijk gratis aan kunnen komen. Alleen bleek tijdens een eerste test het absorberend vermogen toch kleiner dan wat we gehoopt hadden. Er komt natuurlijk ook wel heel veel vocht vrij als we een bierglas of een ballon die gevuld is met water, kapot schieten. Dus we piekeren verder.
Kattenbakgrind is bedacht, maar afgekeurd door en de kosten en het vrijkomende stof (liever geen extra stof in mijn studio, bij het schieten zelf hebben we daar al genoeg mee te maken).
Sponsen zijn ook geopperd, maar een spons uitwringen waar scherven in zitten, leek mij toch niet zo’n goed idee.  😉
Overigen officiële absorptiemiddelen zijn vaak te prijzig en vallen om die reden af.

Al met al is het zaagsel toch het beste van wat we nu kunnen bedenken… Het gaat waarschijnlijk niet makkelijk worden om het goed te krijgen, maar we willen het toch gaan proberen!! Mocht iemand nog een goede oplossing weten, voor met name het vochtprobleem, dan houd ik mij aanbevolen! (Stuur mij in dat geval s.v.p. een e-mail: info@highspeed-fotografie.nl. BVD)

Kapot geschoten piek - high speed fotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie