Workshop high speed fotografie

Deze workshop is geschikt voor iedereen met een camera waarop lange sluitertijden zijn in te stellen. U heeft namelijk weinig tot geen ervaring met fotografie nodig. Hierdoor is deze workshop ook geschikt voor de beginnende (hobby)fotograaf. Het is een praktijkgerichte workshop; u komt gegarandeerd met bijzondere foto’s thuis!

De workshop begint om 13.30 uur en duurt officieel tot 17.30 uur. Meestal ben ik best bereid om wat langer door te gaan als iedereen dat leuk vindt. De kosten voor de workshop bedragen € 99,00 dit is incl. consumptie. De locatie van de workshop is in Alphen aan den Rijn.

 

Kapot geschoten bierglas - St. Louis - high speed fotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografieAlgemeen:

High speed fotografie is een vorm van fotografie die leuk en anders is dan alle andere vormen van fotografie. Wanneer u de theorie begrijpt en de juiste apparatuur hebt, is het eigenlijk niet eens moeilijk om mooie foto’s te maken die afwijken van de doorsnee foto’s. Tijdens deze workshop leert u deze theorie en kunt u gebruik maken van de benodigde apparatuur!

 

Indeling:

De workshop start onder het genot van een drankje met een korte uitleg over high speed fotografie, de te gebruiken apparatuur en de instellingen van de camera. Veel tijd zullen we hier niet aan besteden, zodat u zich vooral kunt bezig houden met het maken van foto’s. Uiteraard kunt u tijdens het fotograferen wel altijd vragen stellen. Tijdens het praktijkgedeelte zullen diverse voorwerpen (al dan niet gevuld), zoals kerstballen en glazen, door middel van een luchtbuks kapot geschoten worden. U kunt deze snelle beweging met uw eigen camera vastleggen.

Kapot geschoten kerstbal - high speed fotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie  Kapot geschoten gloeilamp - high speed fotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie  Knappende waterballon - high speed fotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

Belangrijk:

  • U hoeft zelf geen bijzondere apparatuur aan te schaffen, het enige dat u mee moet brengen, staat hieronder vermeld.
  • U hebt een camera nodig waar lange sluitertijden op zijn in te stellen. Bij twijfel kunt u het beste vooraf contact opnemen.
  • Neemt u vooral een leeg geheugenkaartje, een volle accu en, indien u deze heeft, een volle reserve accu mee.
  • Bent u in het bezit van een statief? Neemt u deze dan zeker mee. Mocht u geen statief hebben, probeert u er dan één te lenen, want u hebt dit echt nodig tijdens de workshop. Wilt u een statief gaan aanschaffen, dan raad ik u aan om eerst mijn blog over statieven te lezen. (Dit blog bevindt zich op de website van KOM FOTOGRAFEREN en opent in een nieuw tabblad in uw browser.)
  • Wanneer u een draadontspanner of afstandsbediening heeft, is het handig wanneer u deze meeneemt. Het gebruik is niet noodzakelijk, maar voor uzelf wel erg makkelijk. Voor de meeste merken camera’s geldt dat er ook draadontspanners van goedkopere merken dan het eigen camera merk te koop zijn. Doorgaans werken deze goedkopere draadontspanners prima.
  • High speed fotografie geeft mooie resultaten, maar is niet geheel zonder risico. Er wordt met een luchtbuks geschoten en een kogel kan afketsen op het te schieten voorwerp. De voorwerpen spatten in scherven uiteen. Hierdoor bestaat theoretisch de kans dat, ondanks dat u niet dichtbij zit, u of uw camera geraakt wordt. Dit klinkt misschien erg verontrustend, maar er is nog nooit iemand gewond geraakt en er is nog nooit een camera beschadigd geraakt!! Ik vertel u dit alleen aangezien uw deelname aan de workshop voor eigen risico is en noch KOM FOTOGRAFEREN, noch mijn assistent, noch ikzelf aansprakelijk gesteld kunnen worden voor eventuele schade.
  • Veiligheidsbrillen worden door mij beschikbaar gesteld tijdens de workshop; u hoeft hier niet zelf voor te zorgen.


Klik hier om naar de agenda en het aanmeldingsformulier te gaan op de website van KOM FOTOGRAFEREN. Hier staat u ook de meest recente omschrijving van de workshop
.